Ansök om Hyresgästmedel 2018

De LH som söker medel från allmänyttan ska skicka verksamhetsplan och bomötesprotokoll  som underlag för utbetalning i bifogat svarskuvert till boutvecklingsenheten på respektive bostadsbolag snarast.

Till alla LH med privat fastighetsägare
Varje år kan de lokala hyresgästföreningarna ansöka om bidrag för sin
verksamhet. En del avser det som kallas stadgebunden verksamhet, dvs. kostnader för att hålla igång verksamheten. Det kan handla om allt från förtäring vid styrelsemötena (typ kaffe och bullar) till sådant som lokalhyra
för medlemsmöten liksom fika. Papper och kopieringskostnader är också
kostnader för stadgebunden verksamhet.

En annan kostnad som en LH kan söka pengar för är trivselverksamhet, typ
gårdsfest eller liknande.

Sedan hösten 2017 betalar HGF centralt endast ut pengar till den stadgebundna verksamheten. Och Södermalmsföreningen kan bevilja medel till trivselskapande åtgärder.
Ni kan använda samma blankett för båda delarna av aktiviteter.

Välkomna med era ansökningar!